Volg je dromen, hoe het begon

Volg je dromen, hoe het begon

Zoals aangegeven in mijn vorige blog, had ik na Euro 2000 een heel helder doel voor ogen: ik wilde na mijn studie in de sport werken, het liefst voetbal en bij voorkeur in de organisatie van evenementen.
Toen in 2002 bekend werd dat het WK voor spelers onder twintig jaar aan Nederland was toegewezen, heb ik meteen mijn interesse bij de KNVB kenbaar gemaakt.
Een aantal maanden later mocht ik op gesprek komen; er werden oriënterende gesprekken gevoerd met alle open sollicitanten. Dit werd een van de leukste sollicitatiegesprekken die ik ooit heb gehad. Echter, het gesprek werd afgesloten met: “Wij weten nog niet hoe we de toernooi-organisatie gaan opzetten, bel ons niet, wij bellen jou.” Normaal gesproken is dit natuurlijk niet heel hoopgevend, maar toch hield ik hier een goed gevoel aan over.

In de periode die volgde, heb ik – vanwege een aantal redenen – ontslag genomen bij mijn toenmalige baan, en ben ik voor een paar maanden naar Corsica vertrokken om daar als reisleidster te werken. Vanaf de camping heb ik een tweede brief naar de KNVB gestuurd waarin ik mijn gewijzigde situatie heb uitgelegd en of er nog een reële kans was dat ik deel kon uit gaan maken van het organiserend team.

Vrij snel werd ik uitgenodigd voor een tweede gesprek en de dag van het gesprek kreeg ik de bevestiging: ik mocht aan de slag voor het LOC (Local Organising Committee) van het FIFA WK tot 20!
Er werd wel aangegeven dat ik met mijn universitaire achtergrond wellicht overgekwalificeerd was voor de functie, maar dat ik diverse kansen zou krijgen. En zoals eerder aangegeven, wilde ik dit zo graag dat ik bij wijze van spreken de vuilniszakken buiten zou hebben gezet (maar dat heb ik op dat moment uiteraard niet gezegd).

Een droombaan dus!

Geen reactie's

Geef een reactie