Go & Volunteer: EURO 2000, mijn eerste kennismaking met grootschalige sportevenementen

Go & Volunteer: EURO 2000, mijn eerste kennismaking met grootschalige sportevenementen

UEFA EURO 2000: mijn eerste kennismaking met grootschalige sportevenementen

In het najaar van 1999 heb ik mij opgegeven als vrijwilliger voor UEFA Euro 2000. Ik ben altijd al groot sport- en specifiek voetbalfan geweest en dit leek me een bijzondere kans om zo’n groot evenement van dichtbij mee te kunnen maken.
Toen mij gevraagd werd welke rol ik wilde uitvoeren, had ik eerlijk gezegd niet echt een idee van wat de diverse werkzaamheden inhielden. Van accreditatie had ik bijvoorbeeld nog nooit gehoord.
Wat mij op dat moment het meest aansprak was Welcome, VIP & Protocol; tijdens het EK mocht ik dus als hostess in mijn kanariegele pakje aan de slag.

De werkzaamheden vonden plaats op drie locaties: op het vliegveld, in het HQ-hotel en uiteraard in het stadion. Twee bijzondere ontvangsten op het vliegveld waren die van de UEFA President omdat zijn dochter ging trouwen en de ontvangst van de Spaanse minister van Sport, waarbij het vliegtuig werd binnengehaald met oranje opblaashanden ipv de gebruikelijke pannenkoek-bordjes.

In het UEFA HQ-hotel kwam het verzoek of er host(esse)s waren die hun talen spraken en die wat meer inhoudelijke werkzaamheden wilden uitvoeren: deze taak was mij op het lijf geschreven. Gedurende een aantal weken heb ik de UEFA Offices Welkomstbalie dan ook bemand. De grootste “ontdekking” voor mij was dat er mensen waren die de hele dag bezig waren met het organiseren van zo’n evenement én daar ook nog eens voor betaald kregen. Vanaf dat moment was ik vastbesloten om dit zelf ook voor elkaar te krijgen.

Ik kan iedereen van harte aanraden om ook als vrijwilliger aan de slag te gaan, of je nu zelf in de sport aan de slag wilt of niet. Naast de unieke ervaring, die je je leven lang zult herinneren, is het ook een manier om te ontdekken wat je leuk vindt, om je netwerk in de sport/evenementen te vergroten, om ervaring op te doen, en last but not least, is het vooral ontzettend leuk!
Één waarschuwing: het is verslavend;-)

 

Geen reactie's

Geef een reactie